Evenement

Zondag

02 juli 2023

14:00 -

16:00

kindervoorstelling 4+

Openluchttheater Thorn

De reuzenverschrikker XXL

Boven Water Muziektheater en De Limburgse Koorschool

Op deze zondag opent het Openluchttheater Thorn haar poorten voor de kindervoorstelling De Reuzenverschrikker XXL. Het is een muziektheater met gesproken dialogen en liedjes op muziek van de Russische componist Aleander Gretchaninov. De voorstelling wordt uitgevoerd door BOVEN WATER Muziektheater en de Limburgse Koorschool.

HET VERHAAL:
DE REUZENVERSCHRIKKER XXL vertelt vrolijk hoe je voor niks bang kan zijn voor het andere. In het bos wonen een reuzenvolk en een mensenvolk. Ver uit elkaar, báng voor elkaar. Veertje is een reuzenjoch met een groeistoornis. Wanneer hij per ongeluk het mensenmeisje Mijs ontmoet ontdekken ze dat ze even groot zijn. Maar ook dat ze geen enkele behoefte voelen om elkaar te schoppen, te slaan of op te eten. Mijs is zelfs dapper genoeg om met Veertje mee te gaan naar het reuzenbos. Daar stuiten ze op Stato, de angstaanjagende, stakerige REUZENVERSCHRIKKER. Altijd hongerig, aast hij al jaren op Veertje. Maar Mijs lijkt ‘m ook een uitstekend tussendoortje. Stato krijgt haar te pakken maar gelukkig… de afloop brengt mens en reus dicht bij elkaar!
DE REUZENVERSCHRIKKER XXL is een muziektheatervoorstelling met gesproken dialogen en liedjes op muziek van de Russische componist Alexander Gretchaninov.

DE MAKERS:
Tekst: Alice Zwolschen
Muziek: Alexander Gretchaninov
Vormgeving: Sanne Puijk
Regie: Nynke van den Bergh
Spel en zang: Madieke Marjon/Janneke Schaareman (Mijs), Erik Slik (Veertje), Jokke Martens (Stato) en twintig kinderen van De Limburgse Koorschool (het reuzenvolk en het mensenvolk)
Koordirigent: Claudia Franzen
Piano: Toon Konings

BOVEN WATER Muziektheater
BOVEN WATER Muziektheater is een jong, Maastrichts gezelschap van ervaren makers van muziektheater voor kinderen. www.bovenwatermuziektheater.nl

DE LIMBURGSE KOORSCHOOL
Het kinderkoor bestaat uit ongeveer 20 kinderen tussen 9 en 14 jaar van de LIMBURGSE KOORSCHOOL. https://www.limburgsekoorschool.nl

Kijk hier wat de spelers te vertellen hebben:

Algemene informatie over tickets vindt u bij  Prijzen en Tickets

Ticketprijs vanaf 13 jaar is € 12,50 per persoon, inclusief een consumptiemunt

Een kinderticket t/m 12 jaar is gratis, inclusief een glas ranja. Kindertickets moeten wel besteld worden

Download thuis al de tickets in uw smartphone. De internet-ontvangst bij het theater is beperkt.

Aan de kassa worden alléén nog kaarten verkocht indien er plaatsen over zijn
Kassaprijs: € 13,50 per persoon.
Facebook
Twitter
Email
Print