Evenement

Zondag

30 juli 2023

14:00 -

15:20

Toneel

Openluchttheater Thorn

Eclipsed

Theatergroep Dames & Heren

Het Theatergezelschap ‘’Dames en Heren’ presenteert het toneelstuk “Eclipsed” van Patricia Burke Brogan, naar een vertaling van Karen Vandevelde.

“Eclipsed” wordt door zeven dames gespeeld en laat de geschiedenis van de zestiger jaren in Ierland zien. Rondom deze jaren werden jonge meiden, die “onzedig” gedrag vertoond hadden, tewerkgesteld in de wasserij van een klooster.

Hier moesten zij, onder het toeziend oog van enkele nonnen, hun “boete’ doen. Patrica is zelf werkzaam geweest in een van de vele kloosters in Ierland. Tijdens het novice zijn, kwam zij tot de ontdekking dat het leven in een klooster niet voor haar bestemd was.

Steeds gebukt onder het harnas van de nonnen, brengen zij in dit stuk toch een ode aan Elvis Presley. De “droom man” van eenieder die jong is geweest. Zo ook voor de vijf meiden in de wasserij. Treffend in dit toneelstuk is de lichtheid waarmee Patricia het toneelstuk benaderd heeft en zodoende deze vijf meiden een groot podium geeft.

Als eerste gezelschap in Nederland heeft ‘Dames en Heren’ de rechten gekregen om dit aparte toneelstuk voor u op te voeren.
Regie: Marlies Harings.

   

Algemene informatie over tickets vindt u bij  Prijzen en Tickets

Ticketprijs vanaf 13 jaar is € 12,50 per persoon, inclusief een consumptiemunt

Een kinderticket t/m 12 jaar is gratis, inclusief een glas ranja. Kindertickets moeten wel besteld worden

Download thuis al de tickets in uw smartphone. De internet-ontvangst bij het theater is beperkt.

Aan de kassa worden alléén nog kaarten verkocht indien er plaatsen over zijn
Kassaprijs: € 13,50 per persoon.
Facebook
Twitter
Email
Print