Evenement

Zondag

21 augustus 2022

14:00 -

16:00

Jazz

Openluchttheater Thorn

Jo Didderen & L’Equipe De Rêve

Jo Didderen & L’Equipe De Rêve

Als cadeau voor zijn 50e verjaardag presenteert Jo Didderen in april 2016 het album Happy Hour. Het speciaal voor deze gelegenheid bij elkaar gezochte Dreamteam (Equipe de Rêve, dus…) is een stevig groovend ‘high energy’ gezelschap, een mix van Oude Rotten (uit o.a. de Mo’Jones Big Band) en Jong Talent (het inmiddels internationaal vermaarde duo Twogether). Het repertoire bestaat uit Jo’s ‘happy instrumentals’: op de groove gerichte jazz, ergens tussen Blue Note-klassiekers en New Cool Collective.

En Route! (2019) is het 2e – deels live opgenomen – album van de Equipe. En ook nu weer bewijst dit stevig groovende gezelschap – bestaande uit maar liefst 8 topmusici uit de Euregio – dat jazz een feest voor oor en hart kan zijn. Met beide voeten stevig in de (Blue Note-) traditie, maar toch helemaal van nu!

Album nummer 3 (2020) is een eerbetoon aan de inmiddels 80-jarige Jazzlegende Herbie Hancock. Our Point Of View bevat vijf bewerkingen van composities van de meester zelf en één ode aan de schijnbaar eeuwig jonge pianovirtuoos van bandleider/contrabassist Jo Didderen. Stevig groovend en toegankelijk als altijd, maar ook de meer impressionistische kant van HH komt zeker aan bod.

Tijdens de corona-periode werkt de band stug door aan nieuw materiaal, en dat zal zeker ook te horen zijn tijdens de komende concerten van dit energieke gezelschap!

     

De Equipe de Rêve bestaat uit :

Marc Huynen – trompet

Tim Daemen – trombone

Rob Sijben – altsax

Bart Oostindie – gitaar

Simon Oslender – toetsen

Jerome Cardynaals – drums

Steffen Thormählen – percussie

Jo Didderen – contrabas

Algemene informatie over tickets vindt u bij  Prijzen en Tickets

Ticketprijs: € 15,= per persoon

Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang

Aan de kassa worden alléén nog kaarten verkocht indien er plaatsen over zijn
Kassaprijs: € 16,= per persoon.
Facebook
Twitter
Email
Print