Evenement

Zondag

18 juni 2023

14:00 -

16:30

Koor

Openluchttheater Thorn

Korenmiddag

Da Capo uit Stramproy, De Limburgse Jônges en Thorensis

Een drietal koren treedt op in het Openluchttheater Thorn. Met een aantrekkelijk repertoire bieden zij de bezoekers een luisterrijke en aangename zangmiddag. Achtereenvolgens zullen optreden:
Vrouwenkoor Thorensis (Thorn), Da Capo Vocaal (Stramproy) en De Limburgse Jónges (Weert). 

Thorensis

Thorensis werd opgericht in 1995 en bestaat momenteel uit 12 leden. Het koor staat onder leiding van Esther Zaad en zij heeft het koor gebracht waar het nu is: behorend bij de top van de Nederlandse amateurkoren in hun genre. Om mogelijk nieuwe leden te laten proeven aan het meezingen met Thorensis hebben we vrouwen de mogelijkheid gegeven deel te nemen aan ons zomerproject. Naast dit optreden in Thorn, staan ook nog twee andere concerten op het programma, resp. op 24 juni Cultuurnacht Roermond en 15 juli bij de Zank in Beegden. Op deze manier hopen we voldoende vrouwen warm te maken voor ons repertoire. Verder zullen we zingen bij de viering van 350 jaar Kapel onder de Linden in Thorn. In 2016 werkte Thorensis mee aan de wereldpremière van het stuk Demenz, samen met slagwerkgroep Sint Michaël en anderen. Dit project werd in september 2017 afgesloten met een uitvoering in Hilversum i.s.m. Angela Groothuizen. Thorensis treedt regelmatig op, zoals onlangs tijdens een concert van Swalmens Liedertafel en tijdens het Kaarsenfeest in Stevensweert. In 2014 bereikte Thorensis tijdens de landelijke finale van het Nederlands Korenfestival een derde plek in haar eigen categorie van klassiek vrouwenkoor en een tiende plek overall in Haarlem. In 2018 haalde het koor een eerste prijs tijdens het Limburgs Korenfestival.

Deze middag zingen zij een melange van klassiek, romantisch tot lichte muziek, bestaande uit:

 1. Jubilate Deo
 2. The Lord is my Shepherd
 3. Lux aeterna
 4. Svatba
 5. Evening Hymn
 6. A Clare Benediction
 7. The Birds’ Lullaby

Da Campo uit Stramproy

Da Capo Stramproy Vocaal telt normaliter +/- 70 zangers. Op 18 Juni telt u er echter ruim 90. In juni sluiten zij namelijk een bijzonder project af, genaamd “Da Capo Voorjaarskoor”. Vanaf februari repeteerden 25 mensen mee op weg naar concerten in Thorn en Weert. Zij kregen de gelegenheid om te ervaren hoe fijn het is om in koorverband te zingen. Da Capo Stramproy Vocaal werd in 1996 opgericht. Het onderscheidend vermogen zit ‘m niet alleen in constante vernieuwing en het bieden van een gevarieerd programma op de repetities en in de uitvoeringen. Ze gaan daarbij serieuze uitdagingen niet uit de weg. Zo brachten zij verleden jaar drie unieke concerten vanaf een centraal tussen het publiek staand ronddraaiend podium. Zij zingen onder de bezielende leiding van Veerle Henkens, ondersteund door pianist Frits Mennen. Het repertoire bestaat uit populaire en klassieke nummers, maar ook Afrikaanse liedjes en chansons. Da Capo Stramproy Vocaal laat regelmatig van zich horen in de regio, op festivals, in de kerk, in concertzalen, en zeker ook in de buitenlucht zoals in het “Openluchttheater Thorn”.

Het programma ziet er als volgt uit:

 1. Hine Matov
 2. The Living Years
 3. Wellerman
 4. Grace
 5. Writings on the wall
 6. Ukuthula
 7. Kia Hora te Marinoi

De Limburgse Jônges

“De Limburgse Jônges” es ’n amateurzanggroep, dae mierstummige lidjes zingtj op good in ’t gehuur liggendje meziek oeëver grappige en serieuze ôngerwerpe ( oet ‘t Limburgse ) van nôw en vreuger.

Alle tekste zeen zelluf geschrieëve en waere in het Limburgs plat gebrachtj, um zoeë auch ’n bitje beej te drage aan het behaod van oeës moodertaal.
Daonaeve zeenge wae auch eenkel hieël bekindje Limburgse lidjes: echte mètzingers.
Wae traeje op beej fieëste, recepties en anger beejeinkomste en jaorvergaderinge. Mer auch in tehoeze en zörruginstellinge en beej verschillendje spesjaal gelegenheden.

Het programma voor deze middag is als volgt.

 1. Mit naor Mesjtreech
 2. Limburg dich bös toch zo sjoon
 3. De eerste kus
 4. D’r Held
 5. ’t Heimwee numse mit
 6. Limburgse Jônges

Algemene informatie over tickets vindt u bij  Prijzen en Tickets

Ticketprijs vanaf 13 jaar is € 12,50 per persoon, inclusief een consumptiemunt

Een kinderticket t/m 12 jaar is gratis, inclusief een glas ranja. Kindertickets moeten wel besteld worden

Download thuis al de tickets in uw smartphone. De internet-ontvangst bij het theater is beperkt.

Aan de kassa worden alléén nog kaarten verkocht indien er plaatsen over zijn
Kassaprijs: € 13,50 per persoon.
Facebook
Twitter
Email
Print