Evenement

Zondag

04 juli 2021

17:00 -

18:30

Harmonie

Openluchttheater Thorn

Reünieorkest Conservatorium Maastricht

alumni conservatorium Maastricht o.l.v. Jan Cober

REGISTRATIE VAN HET CONCERT

Je kunt het hele concert terugkijken via deze link

INLEIDING

In 2018 werd voor het eerst een reünie georganiseerd met leden van het Conservatorium Harmonieorkest Maastricht. Niet alleen de ontmoeting stond centraal, ook het weer samen musiceren werd opgepakt. Het orkest van deze eerste reünie werd samengesteld met musici die in de jaren tachtig in Maastricht studeerden en in het harmonieorkest onder leiding van dirigent Sef Pijpers speelden. Het project werd een groot succes en is voor herhaling vatbaar gebleken. De dirigent van het reünieorkest uit 2018 was Jan Cober. Cober dirigeerde eind jaren zeventig, begin jaren tachtig ook een harmonieorkest van het conservatorium. In de reünie editie van 2021 staat dit orkest centraal. De musici van toen zijn nu zestigers die kort tegen de pensioen grens aanzitten. Een ideale setting om ze nog eens bij elkaar te krijgen en, net zoals in 2018, samen te laten musiceren.

LIMBURGS TALENT

Limburg had, met name in de vorige eeuw, een bloeiend muziekklimaat. Elk dorp had wel een of twee harmonieën of fanfares, in de steden zelfs per wijk een muziekvereniging. In die grote groep amateurmuzikanten zat ongelofelijk veel talent. Talent dat in de vooroorlogse jaren aan de conservatoria van Luik of Aken ging studeren omdat in onze provincie nog geen muziekvakopleiding was. Pas vanaf de jaren vijftig was dat wel het geval. In Maastricht werd het muzieklyceum opgericht, een instituut dat begin jaren zeventig overging in het Conservatorium Maastricht. Klinkende namen als Huub Claessens, Leon Bosch, Harry Bosch, Harry Troquet, Henri Pastoor, René Lebens, Lilian Cleven, Fried Dobbelstein, Hans Nickel e.a. studeerden in die tijd aan het Conservatorium van Maastricht. Deze studenten kwamen uit alle windstreken van de provincie en uit elk dorp waren er wel een of twee getalenteerde jonge mensen die muziek gingen studeren.

REUNIEORKEST II

Het reünieorkest van 2021 is gebaseerd op de studenten die eind jaren zeventig, begin jaren tachtig aan het conservatorium Maastricht studeerden. De meesten zijn nog steeds actief in de muziek wereld en hebben zelfs een prachtige carrière opgebouwd als solist of orkestlid. Deze groep wordt in eerste instantie bij elkaar gebracht. Op basis van ervaringen opgedaan bij het samenstellen van het eerste reünieorkest uit 2018 is de verwachting dat we niet het hele orkest bij elkaar krijgen. Daarom wordt de leden van het eerste reünieorkest de kans geboden ook nu weer deel te nemen. Daarnaast is het mogelijk voor huidige studenten van het conservatorium deel te nemen om zo ervaring op te doen in het samenspelen met beroepsorkestmusici.

CROWDFUNDING

Vanwege coronamaatregelen kunnen zeker niet alle belangstellenden naar dit concert komen luisteren. Daarom proberen de alumni een livestream te realiseren met behulp van crowdfunding. Help hieraan mee en geniet vanuit huis van dit bijzondere concert.

https://www.voordekunst.nl/projecten/12137-alumniorkest-conservatorium-maastricht-1

PROGRAMMA

 1. The young person’s guide to the orchestra – Benjamin Britten
 2. Koncert stück fur klarinet/bassethoorn – Felix Mendelsohn Bartheoldy
 3. Fiesta Mexicana – H Owen Reed
  • Deel 1 Prelude & Aztec Dance
  • Deel 2 Mass
  • Deel 3 Carnival
 4. La Leyenda del Beso Intermezzo – R. Soutullo y J. Vert
 5. El Camino Real – Alfrd Reed

Algemene informatie over tickets vindt u bij  Prijzen en Tickets

Vanwege de coronamaatregelen is het aantal kaarten zeer beperkt.
Facebook
Twitter
Email
Print