Evenement

Vrijdag

08 september 2023

20:00 -

21:30

toneel en muziek

Openluchttheater Thorn

Viering 350 jaar Kapel onder de Linden; Maria’s verjaardag

Toneelvereniging Applaus, Vrouwenkoor Thorensis en de Koninklijke Harmonie van Thorn

Op de kerkelijke feestdag van Maria-Geboorte vindt er een culturele viering plaats in het kader van het 350 jarig bestaan van de Kapel onder de Linden. In een doorlopend programma worden de bezoekers getrakteerd op onder andere muziek, poëzie, zang, toneel.

Na de opening door het koperensemble van de Koninklijke Harmonie van Thorn, onder leiding van Guus Dohmen, volgt de opvoering van het door Chris Luis geschreven toneelstuk door Toneelvereniging Applaus, omlijst met zang van Vrouwenkoor Thorensis. Het toneelspel verbeeldt de ontstaansgeschiedenis van de stichting van de kapel Onder de Linden door Clara Elisabeth van Manderscheidt-Blankenheim in 1673.

Vervolgens dragen schutters uit Het Land van Thorn de nieuwe pelgrimskaarsen naar voren voor de zegening. Daarna wordt het, door Har Sniekers speciaal voor dit jubileumjaar geschreven, gedicht voorgedragen.

Als afsluiting worden de bezoekers uitgenodigd het Thorner Marialied “Lieve Vrouwe aan de Linden”, geschreven en gecomponeerd door H. Ramakers, mee te zingen met Vrouwenkoor Thorensis, begeleid door het koperensemble van de Koninklijke Harmonie van Thorn.

 

Algemene informatie over tickets vindt u bij  Prijzen en Tickets

toegang gratis; plaatsen reserveren niet mogelijk
Facebook
Twitter
Email
Print