Evenement

Zaterdag

26 augustus 2023

18:00 -

20:00

Klassiek

Openluchttheater Thorn

Wereldpremière Muzikale Compositie QPO

Philharmonie Sittard, Harmonie St. Michaël van Thorn, fluitkwintet Sfyria, sopraan Claudia Couwenbergh en singer-songwriter Linda Zijlmans

De Stichting ‘Help Ze Thuiskomen’ presenteert op zaterdag 26 augustus van 18.00 – 20.00 uur in het Openluchttheater Thorn een concert waarmee ze aandacht vraagt voor de ingrijpende gevolgen van PTSS (posttraumatisch stresssyndroom) in het dagelijkse leven van (oud-)geüniformeerden.

Met solistische passages in fluit en sopraan verzorgen slagwerkers en blazers van Philharmonie Sittard, Harmonie St. Michaël van Thorn, fluitkwintet Sfyria, sopraan Claudia Couwenbergh en singer-songwriter Linda Zijlmans onder leiding van Frank Marx een luisterrijk concert.

Hoogtepunt van het concert is de wereldpremière van de muzikale compositie ‘Qua Patet Orbis’, gecomponeerd door Vincent Cox. QPO is het motto van het Korps Mariniers en het betekent: ‘Zo wijd de wereld strekt’. Het muziekwerk verklankt met gelaagde arrangementen, afwisselend harmonieus en statig de drie korpswaarden: Verbondenheid – Kracht – Toewijding.

Door uw aanwezigheid bij dit bijzondere concert steunt u het goede doel: Samen tegen PTSS.

Bij de aankoop van een ticket èn ter plekke bestaat de mogelijkheid een extra sponsorbijdrage te schenken aan de Stichting ‘Help Ze Thuiskomen’.

Het concert is onderdeel van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) roei challenge van Maastricht naar Rotterdam, een totale afstand van 358 km (ter ere van het 358-jarig bestaan het het Korps Mariniers in 2023). Na het concert vindt er een grand entree voor de roeiers plaats op MRT Beach. Alle concertbezoekers worden van harte uitgenodigd om na afloop mee te lopen naar het dagstrand waar we de roeiers op feestelijke wijze zullen ontvangen en succes zullen wensen!

Deze avond is niet geschikt voor kinderen onder de 13 jaar.
De kassa is geopend vanaf 17.30 uur.

Algemene informatie over tickets vindt u bij  Prijzen en Tickets

Toegangsticket: € 10,= per persoon
Toegangsticket plus €5 sponsoring: € 15,=
Toegangsticket plus €10 sponsoring: € 20,=

Niet geschikt voor kinderen onder de 13 jaar

Aan de kassa worden alléén nog kaarten verkocht indien er plaatsen over zijn
Kassaprijs: € 11,= per persoon.
Facebook
Twitter
Email
Print